Pentru spargerea barierei fatidicului 2 la sută

PNȚCD Suceava reclamă măsuri

O soluție ar putea fi o construcție politică cu fracțiunea desprinsă din PNL și grupată în Platforma liberală Stolojan-Stoica
Cristinel Macovei, președintele Organizației Județene Suceava a PNȚCD, militează pentru scoaterea partidului din actuala stare și aducerea formațiunii în prima divizie politică a țării. Liderul sucevean al creștin-democraților susține că, în ciuda eforturilor făcute pe plan județean, dar și la vârful formațiunii, aceasta nu reușește să se apropie de pragul electoral de 5 la sută. Domnia sa relevă că, din păcate, fuziunile cu URR și UCS nu au avut efectul scontat, ba, dimpotrivă, prima s-a lăsat cu un proces interminabil pentru schimbarea denumirii partidului, iar cea de a doua a fost anulată de instanță. Pe de altă parte, arată dl Macovei, procentul electoral al partidului se situează invariabil în jur de 2 la sută și din cauza redusei vizibilității la nivel național, membrii Biroului Național de Conducere așteptând aproape totul de la liderul Gheorghe Ciuhandu.
 

Președintele PNȚCD Suceava crede că o soluție la îndemână este întoarcerea la mesajul politic fundamentale al seniorului Corneliu Coposu: ”toleranță, deschidere, dialog”. „Dacă modelul nostru politic, Corneliu Coposu, a dat dovadă de toleranță, deschidere, dialog, pragmatism și a format împreună cu fracțiuni desprinse din PNL o mișcare politică de succes, de ce nu am putea să deschidem și noi dialogul și să realizăm o construcție politică împreună cu fracțiunea desprinsă din PNL și grupată în Platforma liberală Stolojan – Stoica?”, se întreabă Cristinel Macovei, menționând că un asemenea demers politic ar putea duce la spargerea barierei fatidicului 2 la sută. Liderul țărăniștilor suceveni se pronunță pentru continuarea procesului de reconstrucție a formațiunii prin susținerea, în continuare, a președintelui Gheorghe Ciuhandu și primenirea BNC, prin înlocuirea celor care nu au dat dovadă de implicare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: