Săptămâna lui Vornicu !

Va lua sau nu PNL Suceava vreo măsură în cazul lui Corneliu Vornicu? Este întrebarea la care Organizația Municipală Suceava a PNL va trebui să răs-pundă în această săptămână! Dl Vornicu a fost săptămâna trecută subiectul cel mai fierbinte al politicii sucevene dintr-un motiv care, privit cu detașare și cu obiectivitate, poate părea pueril. Domnia sa a reușit să vândă o parcelă de teren în zona Metro cu suma de 300.000 euro. Până aici, totul legal. Însă PSD-iștii, și mai ales Ovidiu Donțu, au exploatat la maximum situația. În primul rând, au alimentat zvonurile conform cărora Corneliu Vornicu, actual consilier și fost viceprimar al Sucevei în 2000-2004, s-ar fi folosit de poziția pe care a ocupat-o în administrația locală pentru a putea achiziționa câteva parcele de teren în zona Metro. Dl Vornicu susține că totul e legal, dar nu-și mai aduce exact aminte cum a fost la cumpărarea terenului.
 

În al doilea rând, dl Vornicu reușește să stârnească un adevărat val de critici cu o serie de declarații făcute la sediul PNL, într-o conferință de presă a partidului, în care pune în aceeași oală activitatea Camerei de Comerț și Industrie Suceava, condusă de Donțu, și cea a Primăriei Suceava, condusă de șeful liberalilor, Ion Lungu. Primarul, prezent la conferința de presă, a fost surprins de afirmațiile în cascadă ale lui Vornicu și nu a reacționat din gentilețe. Însă lucrurile nu pot rămâne fără urmări. În al treilea rând, Corneliu Vornicu a fost calificat ca fiind într-o „mare incompatibilitate morală” chiar de prefectul județului, Orest Onofrei, care s-a referit la calitatea de consilier local a dlui Vornicu, concomitent cu cea de consilier personal al directorului general al Termica SA, societate unde Con-siliul Local este unic acționar. Singurul care nu vede incompatibilitatea e dl Vornicu. Dacă aceste motive vor fi suficiente pentru a face uz de statutul PNL rămâne de văzut. Însă lucrurile în cazul dlui Vornicu nu se a-nunță a fi prea roz. Va fi o săptămână a cla-rificărilor personale în partid pentru Corneliu Vornicu și a tranșării definitive a problemei „ingineriilor funciare” din zona Metro. Sau nu va fi nimic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: