Comisarii europeni au felicitat România și au transmis mesaje de încurajare

Jose Manuel Durao Barroso:
„Am fost impresionat de totalul consens în jurul obiectivelor de aderare”
Raportul de monitorizare al Comisiei Europene este unul pozitiv și evidențiază progresele României în procesul de aderare, dar accentuează și măsurile care mai trebuie luate pentru păstrarea calendarului aderării, a declarat ieri, la București, președintele Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții celor două Camere ale Parlamentului și cu premierul Călin Popescu-Tariceanu.
 

Barroso a constatat cu satisfacție consensul național existent asupra îndeplinirii obiectivelor premergătoare aderării României la UE: „Întâlnirea cu reprezentanții celor două Camere ale Parlamentului a fost importantă pentru că a devenit foarte clar consensul național în ceea ce privește accederea României la UE. Am fost impresionat de totalul consens în jurul obiectivelor de aderare”. Guvernul și Parlamentul României au muncit din greu pentru îndeplinirea obiectivelor aderării, a subliniat, la rândul său, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn. Oficialul european a evidențiat, în context, eforturile pentru reducerea numărului de stegulețe roșii de la 14 în 2005 la 4 în 2006. Totodată, Olli Rehn și-a exprimat speranța că autoritățile române și societatea civilă vor fi capabile să îndeplinească și ultimele condiții pentru aderarea României la UE la data stabilită.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI