Ion Nedelea

Ca ziarist, ca om sortit de profesie să vadă multe și să se mire puțin, am trăit într-o singură săptămână două evenimente cu care puțini gazetari se întâlnesc într-o viață de redacție. Primul a constat în alăturarea într-o comisie de numărarea voturilor, decisive pentru mersul înainte al publicației noastre, pe Ion Paranici, fostul redactor-șef, și pe Ion Nedelea, actualul redactor- șef al ziarului „Crai nou” (pentru cine nu cunoaște ierarhia pro-fesională, trebuie spus că era ca și cum i-ai fi văzut pe ultimii regi ai României conducând validarea alegerilor generale). Cel de-al doilea îl reprezintă ieșirea la pensie de pe 1 aprilie 2006 a lui Ion Nedelea. O ieșire anticipată, adică înainte de vremea și vârsta cerute de lege, dintr-un motiv care surprinde imaginația. Acela de a se bucura de cărți și drumeții, cât ochii sunt încă tineri și sufletul dornic de cunoaștere.
 

Redacția – când plânge, când râde. Despărțirea de unul din foarte puținii, din ultimii aristocrați din presa de azi nu este, omenește, ușoară. Neliniștește gândul că singuri va trebui să căutăm prin dicționare răspunsuri la nelămuririle noastre în absența desăvârșitului profesor de limba română care rămâne Ion Nedelea la trei decenii și jumătate după sosirea sa din sobrul mediu universitar în lumea întotdeauna amestecată a presei și ne tensionează simțământul că vom tânji încă multă vreme după echilibrul judecății sale și după calmul cu care își asuma decizii profesionale dificile. În același timp, echipa redacțională primește prin această despărțire formală o notă bună în toate privințele. Altfel, atât de legat de ziar, Ion Nedelea nu l-ar fi părăsit, lipsindu-ne de benefica sa prezență, la greu. Să ne bucurăm, așadar! Să fim însă sinceri: mai ales pentru el!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: