Pi-si-cooo-și-lor !

> Hai să dăm mână cu… lăbutză de mâță și să ne strângem, poate-ai auzit, iarăși la Casa de Cultură a Sucevei (sala mică, 1 martie, ora 18) și să deschidem primăvara în Suceava în felul nostru: șturlubatec! Adicătelea, uite, dacă ai prin bătătură și prin dotare o pisică – un cotoi , acolo, mai acătării și mai de-ajută, Doamne, vino unde te-am poftit și nu-ți va părea rău defel și pururea. Parol d’honneur! Leapădă și lasă prostiile cu care te răblăgești și sărăcești de prin ziare & tembelizoare. Că gheșeft n-ai să ai pentru tihna suflețelului tău încrețit, ne-ver-jamais-nunca-jamas, ci doar bolânde otrăvuri și stres la greu. Iar noi locului ne ținem, fiind de vreun cincinal bun, la a 3-a abatere de gen.
 

Te aștept, chiar în uvertură de Mărțișor, în arealul pomenit, la benga-paradă de animălutze. Full de grație și culori, ghiocei și mărțișoare mai haioase, pentru copkii și pentru lumea toată; cu ele vom cinsti, în felul nostru, și memoria lu’ tata Creangă, patriarhul Țicăilor, boțul de humă din Humulești, amator bestial de pisici, iscat pe lume chiar pe… l Martie! Am zis! Pisicoși din toate un-gherele urbei (și județului) – uniți-vă, că doar mâța e un a-nimal care are două picioare în față, două în spate, două pe stânga și două… a la izquier-da, au droit, pe dreapta, cum ar veni. Vrei un alt soi de măr-țișor, mai valabil și memo-rabil, hîî?! Spune, vino și tu… MIAAAU & miorlaau! > Mir-cea Cărtărescu (c-o iubită, fos-tă, în Suceava; și românul cel mai pasibil de jinduit Nobel, la Litere, vai de mama și de tata lui!): Un scriitor trebuie și el să trăiască și e la fel cu toți oamenii; din activitatea mea universitară nu câștig aproape nimic, pentru că din scrisul meu n-am câștigat, 30 de ani, aproape nimic… Halal! > Da’, mă rog, vești mai bune (v. și ZD, ziarul de du-minică din corpul Ziarului financiar de vineri, trecute): studiile demonstrează că in-formația scrisă nu va dispărea; informația video e foarte ra-pidă, într-adevăr, dar nu se reține de către memorie decât în proporție de 20%; omul nu ar putea trăi doar cu informa-țiile primite de la televizor, fă-ră a le aprofunda prin comple-tarea cu cele din presa scrisă, nici cartea citită pe internet – mie-mi spui?!, d. b. – nu oferă o plăcere a lecturii compara-bilă cu cea imprimată, ba chiar că 20 de minute de jurnal te-levizat echivalează cu doar trei coloane de text dintr-un coti-dian. Ata ete. Mulțam! > Ș-a-cuma, la urmă (că tot vine, mintenaș, el postul maaare, Doamne-ajută!), hai să scă-păm o țâră de lipiduțele dupe noi, arză-le-ar… postu: Depo-zitele de grăsime din zona abdomenului – zice un mintos de specialitate – sunt specifice bărbaților – femeile depun gră-simea în zona coapselor și a șoldurilor, iar hipertensiunea arterială apare mai frecvent la bărbați. Cum dezamorsăm „bomba”? În primul rând, îți măsori circumferința abdo-minală – trebuie să fie mai mică de 94 cm (80 cm în cazul femeilor). Apoi, verifici valoa-rea tensiunii arteriale (TA) – peste 130/85 mm Hg nu e un semn bun. Ții sub observație modificările grăsimilor din sânge sau creșterile ulterioare ale glicemiei. Evită grăsimile animale și consumă în schimb grăsimi bune: uleiuri vegeta-le, nuci, semințe, alune. Consumă zilnic cel puțin 5 porții de fructe și legume, iar de câteva ori pe săptămână, pește. Evită zahărul și dulciurile rafinate, pâinea și cartofii… Naa, ne-am înțeles?! Și… șii… ia(-ți) măsuri & greutăți înainte și după postul maaare. Armată ușoară, iubit pânte-cooo–su-lee! (D.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI