Îndrumări pentru accesarea fondurilor europene de către crescătorii de animale

Conform președintelui ACT „Noua fermă”, agricultorii ori investesc, ori renunță Asociația Crescătorilor de Taurine „Noua Fermă” a organizat, marți seară, la Câmpulung Moldovenesc, o întâlnire a fermierilor cu specialiști în accesarea fondurilor destinate dezvoltării agriculturii. Asociația a fost fondată în urmă cu 3 ani și are în prezent peste 10000 mii de membri din zonele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți și Fălticeni. La întâlnire au participat peste 60 de crescători de animale din Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Breaza, Fundu Moldovei, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Moldovița, Vama și din municipiul Câmpulung Moldovenesc, precum și reprezentanți ai unor firme din Iași și București, specializate în comercializarea de utilaje agricole și în consultanță pentru accesarea de fonduri destinate agriculturii.
 

„Ne-am întâlnit să discutăm despre modul în care crescătorii de animale de la noi pot beneficia de fondurile care sînt destinate dezvoltării agriculturii românești. Mă bucur să văd că oamenii care vin la aceste întruniri chiar sunt interesați să acceseze programe de finanțare și nu vin doar în vizită sau din curiozitate. Sunt conștienți că fondurile de preaderare nu durează la nesfârșit, ele se termină și trebuie consumate în folosul nostru, al tuturor. Oamenii de la noi au înțeles că, în condițiile aderării la UE, în condițiile concurenței de pe piața europeană, în agricultură nu au altă opțiune: ori investesc, ori… se opresc”, ne-a spus președintele ACT „Noua Fermă”, ing. Cornel Costeliuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI