Casandrele – fanioane în sportul sucevean

Multipla campioană internațională Cristina Casandra a câștigat, al cincilea an consecutiv, primul loc în clasamentul Direcției pentru Sport a județului Suceava. Topul oficial în ultimul an al acestui lustru competițional arată că fosta recordmenă mondială (în anul 2000) a probei de 3000 m obstacole deține aurul la: Balcaniada de cros (individual și cu echipa); Super-cupa Europei la 3000 m obstacole (locul VI cu echipa), Campionatele Naționale de 3000 m obstacole (record național cu timpul de 6’ 16 54), precum și un deloc de neglijat loc VII la Mondialele aceleași probe.
 

Oficialii sportului județean trebuie să-i acorde și soțului Cristinei, Silviu Casandra, multiplu campion internațional și național la 20 km marș, locul III – IV în clasamentul bucovinean, atletul adjudecându-și în 2005 prima poziție națională la 10 km marș, 20 km marș (și cu echipa). Silviu Casandra n-a avut încotro și a ieșit anul acesta și campion balcanic la 20 km marș, reușind un nu mai puțin meritoriu loc VII la aceeași probă la Cupa Europei. Mondialele i-au adus lui Silviu locul XIX (din 70 de atleți). Anul trecut, primarul Ion Lungu a fost artizanul premierii în premieră (de când sunt legitimați la CSM) a celor doi soți, hotărârea CL de rigoare nefiind decât o recunoaștere, fie ea și tardivă, a unei realități îmbucurător axiomatice: Casandrele, fanioane ale sportului sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: