Tragic și dar adevărat:

78 de morți în 9 luni

Alte 73 de persoane au fost rănite grav În câteva cuvinte, acesta este bilanțul Poliției Rutiere a județului Suceava pe 9 luni: 131 de accidente grave, soldate cu 78 de morți și 73 de răniți grav. Și alte cifre sunt concludente: în aceleași 9 luni, pe arterele rutiere ale județului au fost depistate la volan 474 de persoane ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice; să mai amintim că până la începutul lunii octombrie, au fost aplicate, pentru diferite abateri, 90.833 de contravenții conducătorilor auto, cele mai multe fiind pentru nerespectarea vitezei legale și pentru nefolosirea centurii de siguranță. Mai grav, în aceeași perioadă au fost descoperite nu mai puțin de 292 de infracțiuni comise la regimul circulație: oameni în stare de ebrietate la volan, mașini neînmatruculate sau cu număr fals, fugă de la locul accidentului, conducerea unui auto-vehicul pe drumurile publice fără permis corespunzător și câte altele.
 

Datele oferite mai sus își sporesc mult gravitatea prin existența accidentelor ce au secerat numeroase vieți. La Praxia, ca să ne amintim doar de câteva evenimente tragice, au murit, în urma unui accident, din cauza neacordării de prioritate, 3 persoane, iar a 4-a a suferit răni grave. La Clit – Arbore, un ins grăbit, care își îndemna caii putere ca la raliu, a curmat viața a două eleve ce urmau să ajungă la cursuri, la Liceul din Solca. Nu de mult, la Plopeni – Salcea, s-a consumat o altă tragedie, cu morți și răniți. După opinia domnului comisar-șef Corneliu Feștilă, șeful Serviciului Poliției Rutiere, situația nu este mai rea decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Dimpotrivă. Accidentele de circulație au scăzut cu 241, numărul infracțiunilor la regimul circulație este cu 10 mai mic, iar cel al contravențiilor aplicate conducătorilor auto s-a redus cu 2026. Chiar și numărul permiselor de conducere auto reținute pentru suspendare a scăzut cu 132. Ne-am interesat care au fost cauzele ce au dus la nenorocirile evocate mai sus. „Ca și în alte perioade, cauza principală a accidentelor o constituie viteza nelegală sau neadecvată, care a generat, în acest an, 21 de evenimente – ne-a declarat domnul comisar-șef Feștilă. Urmează imprudența la volan, oboseala sau adormirea conducătorului auto, care au stat la baza a 20 de accidente. În ordine, ar mai fi: neasigurarea la schimbarea direcției de mers, nerespectarea regulilor de prioritate, nerespectarea unor reguli elementare de deplasare de către pietoni și altele. Cert este că, pe fondul unei grabe nejustificate, se produc cele mai multe necazuri pe drumurile publice. În condițiile în care motoarele autovehiculelor sunt tot mai performante, iar drumurile publice sunt presărate cu… capcane, viteza excesivă poate duce spre moarte. Spun cu părere de rău acest lucru…”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: