Păduri restituite pe bază de probe cu martori mincinoși

Organizația județeană a Partidului România Mare atrage atenția asupra unor disfuncționalități apărute în aplicarea Legii nr.147/2005. Președintele Gheorghe Acatrinei spune că are informații că noul act normativ creează premise pentru exercitarea de presiuni și săvârșirea de abuzuri. Ex-senatorul arată că are semnale potrivit cărora în multe comune montane se fac demersuri neîntemeiate legate de restituirea pădurilor. Acestea provin mai ales din zona Vatra Dornei. Primarii de la Coșna și Panaci reclamă, spre exemplu, că au de-a face cu revendicări de la persoane care, ele însele sau înaintașii lor, nu au avut niciodată „brumă” de pământ. Liderul peremiștilor suceveni precizează că șefii respectivelor administrații locale sunt prinși, vrând-nevrând, „în corzi”.
 

Astfel, chiar dacă se depun cereri fără acoperire, lipsind actele doveditoare, refuzații se adresează instanței, unde, cu aportul martorilor, obțin hotărâri ju-decătorești favorabile. „Vin să capete terenuri oameni care, pur și simplu, nu au fost proprietari vreodată! Primarii resping asemenea solicitări, dar hotărârea comisiei de fond funciar este atacată în instanță. Acolo se vine cu un martor, de regulă mincinos, se obține hotărâre judecătorească, iar pădurea se ia pe nedrept”, relevă Gheorghe Acatrinei, solicitând ca Prefectura, prin corpul de juriști și specialiști pe care îl are, să exercite un aspru control asupra acestor proceduri în neregulă. Ex-parlamentarul a ținut să precizeze că PRM îl susține pe prefectul PNL Orest Onofrei, care s-a declarat, în numeroase rânduri, apărătorul pădurii. „Suntem dispuși să ieșim la tribună și să ne batem, alături de domnia sa, pentru apărarea fondului forestier județean”, a subli-niat șeful organizației județene a partidului lui Corneliu Vadim Tudor, neuitând să adau-ge însă că, în ultimul timp, „oamenii vorbesc că pădurile scoase la licitație sunt atri-buite preferențial liberalilor cu gatere”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: