Alegeri fraudate

Colegiul Județean al Medicilor Veterinari din județul Suceava își va da demisia în bloc și va cere alegeri extraordinare, după ce zilele trecute a obținut certitudinea manipulării voturilor în alegerile din septembrie 2004 Consiliul Județean al Colegiului Medicilor Veterinari din județul Suceava își va da demisia în bloc și va cere demisia președintelui organismului, Vasile Cîmpan, fost director al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Totodată, membrii Consiliul solicită organizarea unui congres extraordinar de alegeri al Colegiului Național al Medicilor Veterinari. Vicepreședintele Comisiei de deontologie a Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Veterinari din Suceava, dr. Petrea Dulgheru, actualul director executiv al DSVSA, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că aceste demersuri sunt motivate de faptul că președintele Consiliului Național al Colegiului Medicilor Veterinari din România, Liviu Harbuz, a fost ales în această funcție după ce a beneficiat de trei voturi măsluite ale delegaților suceveni la Congresul de anul trecut.
 

Dr. Petrea Dulgheru povestește că alegerile pentru Consiliul Județean au avut loc în septembrie 2004, acțiunea fiind organizată de la nivel național, în așa fel încât președintele Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Liviu Harbuz, să iasă, în mod obligatoriu, și președinte al Consiliului Național al Medicilor Veterinari din România. Mulți dintre medicii veterinari suceveni și-au exprimat dezacordul, iterând faptul că funcția executivă de conducere a Agenției și cea de președinte a Colegiului sunt incompatibile. Același lucru este valabil și pe plan județean, directorul executiv reprezentând statul, în timp ce președintele Consiliului apără interesele medicilor. „Auzind aceste aspecte, dl. președinte al Autorității, Liviu Harbuz, a orchestrat și planificat alegerile în așa fel încât acei colegi care nu sunt de acord să fie eliminați din competiție. Planul diabolic a fost dus la bun sfârșit cu sprijinul unor președinți și directori din județe. Printre aceștia se nu-mără și dl. Vasile Cîmpan, care la acea dată era director executiv și a organizat de așa natură alegerile, încât dumnealui a ieșit și președinte, având posibilitatea să dispună care vor fi vicepreședinții și membrii Consiliului, precum și președintele Co-misie de deontologie și delegații la Congresul de la București”, a spus dl Dulgheru, menționând că, aflându-se printre fervenții critici ai metodologiei, dar și obținând ce-le mai mare număr de voturi pentru Consiliu, a fost exclus, prin fraudă, de pe lista delegaților cu putere de vot la Congres. Printre „maziliți” s-a aflat și actualul prefect, medicul veterinar Orest Onofrei. Petrea Dulgehru spune că, deși la acea dată s-a cerut renumărarea voturilor și s-a făcut contestație, aceste demersuri au fost respinse prin „comportamentul dictatorial al lui Vasile Cîmpan”. Consiliul Județean al Colegiului Județean al Medicilor Veterinari a luat atitudine abia după ce, zilele trecute, a reușit să aibă acces la baza de date referitoare la adunarea de alegeri din septembrie anul trecut, care a confirmat temerile aproape întemeiate privind manipularea voturilor. „Îmi pare rău să constat că o parte dintre colegi, pe care îi știam cu o verticalitate pe care nu o puneam la îndoială, au fost forțați să modifice rezultatele votului”, explică actualul director al DSVSA, adăugând că cei care făceau opinie separată erau amenințați cu represalii. Domnia sa a încheiat arătând că, în vederea convocării Congresului extraordinar, se va face apel și la colegiile din țară, existând semnale că adunările generale județene de alegeri au avut loc sub aceleași auspicii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: