Ca urmare a „țepelor”

Administratorilor de asociații li se solicită garanții aberante

Acestora li s-a cerut să garanteze cu propriul apartament sau cu nu mai puțin de 50.000 de euro Sucevenii nu mai au încredere în șefii asociațiilor de proprietari, pretinzându-le noilor veniți la conducerea acestor structuri garanții enorme. Astfel, s-au întâlnit cazuri în care administratorilor li s-a cerut să garanteze cu propriul apartament sau cu nu mai puțin de 50.000 de euro. După ce s-au fript cu numeroase „țepe”, proprietarii își iau acum exagerate măsuri de precauție. Astfel, nu mai departe decât zilele trecute, la Asociația de proprietari nr.71 din cartierul George Enescu, s-a constatat delapidarea unei sume de 517 milioane lei vechi, la aceasta adăugându-se 549 de milioane lei vechi restanțe la plată către producătorul, furnizorul și distribuitorul Termica.
 

Primarul Ion Lungu a declarat că sustragerea banilor a fost favorizată de lipsa cenzorului, administratorul „aburind” cetățenii că, prin renunțarea la acesta, se va face o importantă economie. ”Deși nu aveau aprobat un cenzor, cel căruia i se impută această sumă a făcut state de plată pentru soția lui, atribuindu-i pe nedrept această calitate”, a subliniat dl Lungu. Edilul-șef a recomandat să nu se renunțe, sub nici o formă, la cenzor, care este îngerul păzitor al legalității rulării fondurilor prin asociație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: