Vești de la “Cerbulache”

Miercuri a început la Brașov ediția 2005 a Festivalului “Cerbul de aur”, a cărui mascotă este Cerbulache. > Au sosit de luni. Concurenții străini au început a sosi la Brașov de luni. Prima venită a fost Nafsica (Grecia), împreună cu echipa ei. Jayleen (Elveția) a avut parte, din păcate, de peripeții. La aterizare, ea a constatat că bagajele îi lipseau… Încă de luni, o parte dintre participanți au intrat la probele de sunet, iar câțiva membri din echipajele Greciei și Israelului au căutat să vadă cum sunt cluburile din România. Marți au sosit reprezentanții Macedoniei și Bulgariei, iar ieri erau așteptați cei din Republica Vanuatu, Canada și SUA.
 

> Joe Cocker promite să nu fie șifonat… Ieri era așteptat să sosească în România și Joe Cocker. Imediat după ședința foto de la aeroport, el urma să se cazeze la Crown Plaza din București. Deși i s-a explicat că la Brașov temperatura este des-tul de scăzută, Joe Cocker a solicitat instalație de aer condiționat cu umidificator/dezumidificator în cabina de la scenă. Iar în eventualitatea că s-ar trezi cu hainele șifonate în urma drumului, el a solicitat, tot în cabină, masă și fier de călcat. Echipa lui Cocker a mai cerut ca toate cardurile de acces în camere să fie aduse și înmânate la aeroport. > Spectacol special de deschidere. Ni s-a promis, în deschidere, un spectacol “cu totul special”: cu fachiri, acrobați, efecte pirotehnice spectaculoase. Inițial se planificase ca spectacolul de deschidere să aibă loc atât pe scenă, cât și în piață, dar organizatorii au renunțat la ieșirea în piață, speriați de prognoza meteo. > 180 de ziariști. În acest an, centrul de presă e plasat mai aproape de scenă. Sunt acreditați 180 de ziariști, ce au la dispoziție o rețea de 17 computere, telefoane, faxuri. Centrul de presă, deschis la 19 septembrie, va funcționa până pe 24, cu program 9.00-1.00. În fiecare zi este programată cel puțin o conferință de presă. > Nopți albe netelevizate în direct. “Nopțile albe” se vor desfășura, la fel ca în ceilalți ani, dar nu vor fi transmise în direct de TVR. Imagini de la “Nopți” vor fi cuprinse însă în agendele zilnice dedicate festivalului. Concursul și recitalurile artiștilor din România și Republica Moldova vor fi transmise în direct și de TVR Internațional, dar recitalurile artiștilor străini – nu. > Programul. După interpreții din Macedonia, Lituania, Norvegia, Marea Britanie, Croația, Grecia, România, Italia, Georgia, din nou România, Malta și recitalul lui Joe Cocker de miercuri, azi intră în concurs (ora 20) Bulgaria, SUA, Canada, Macedonia, Republica Vanuatu, România, Israel, Grecia, Malta, România, Elveția. La ora 23.10 – “Seara moldovenilor”: Anastasia Lazariuc, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub, Pavel Stratan, Millenium, Alexa, Teodor Dance Show, Edict, Ansamblul “Codreanca”. Vineri (ora 20) – Gala laureaților, urmată de recitalurile: Slang, Analia Selis, Natalie Imbruglia. Sâmbătă (ora 20) – Spectacol folcloric (în două părți) intitulat “Petrecere cu lăutari”. (LuCas)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: