Sf. Ilie, Victoriei colț cu Viitorului

Glod de la Dumnezeu, mocirlă de la oameni

Cele 20 de familii din satul Sf. Ilie al comunei Șcheia, de pe străzile Victoriei și Viitorului – despre care „Crai nou” a mai relatat că sunt în permanent pericol de inundare a gospodăriilor și a terenurilor arabile de pe lângă casă – au pățit-o până la urmă. Ploile din ultima perioadă au transformat căile de acces către locuință, și așa desfundate și vai de mama lor, cum era de așteptat, în ceva indefinibil, între mocirlă și pârâu. Cei mai afectați sunt, din capul locului, cei care își au acareturile în și pe lângă intersecția celor două șușale, apa pluvială scurgându-li-se, în lipsa unei amenajări specifice globale, respectiv un șanț colectiv, direct în… cap.
 

Intersecția cu pricina e un soi de vană care adună buclucaș tot mâlul și nenorocirile din deal (care vin atât din cartierul sucevean Obcini, cât și din Sf. Ilie pro-priu-zis). Imaginile care însoțesc textul sunt, credem, edificatoare. Primăria Șcheia, prin reprezentantul ei, vicele Octavian Dârja, a încercat găsirea unei soluții amiabile de rezolvare a problemei, prin sfătuirea „colțoșilor”, care nu doresc sub nici un chip să-și amenajeze șanțuri de scurgere a apei, să revină la sentimente mai… civice. Refuzul lor, cărora se pare că le pasă prea puțin de ce zice autoritatea publică locală (unii dintre ei – oameni de bine, dar numai de față cu presa), va duce la amenzi drastice. De asemenea, afirmă dl Dârja, s-a luat contact cu conducerea ACET Suceava, în vederea amenajării în comun a unui canal subteran de dre-naj. Scriptic, străzile Viitoru-lui și Victoriei aparțin comu-nei Șcheia, însă, faptic, muni-cipalitatea Suceava încasează niscaiva parale, drept im-pozit, la blocurile situate în Sf. Ilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: