Costuri mari pentru racordarea câmpulungenilor la gaz metan

Câmpulungenii care vor dori racordarea la rețeaua de gaz metan, imediat ce acesta va fi terminată, vor trebui să plătească bani grei pentru branșamente. Conform unor calcule prezentate plenului CL de senatorul liberal Liviu Prodan, fiecare doritor de gaz metan va avea de achitat costul unui proiect, de cca 1,5 milioane lei, precum și costurile rețelei proprii, pe distanța de cca 30-35 metri, de la conducta de gaz la locuință, ceea ce înseamnă costuri totale de aproximativ 20 milioane lei vechi.
 

Pentru că mulți dintre locuitorii blocurilor au venituri foarte mici și nu își vor permite racordarea la rețeaua de gaz metan decît dacă vor putea plăti în rate, precum și pentru că plata facturilor la gaz este îndoielnică în cazul unora dintre familiile cu venituri foarte mici, primarul Gabriel Constantin Șerban dorește să facă unele modificări față de intențiile originale. Astfel, în blocurile din municipiu, conductele de gaz metan vor fi aduse din faza inițială pe fiecare palier , iar racordul beneficiarilor va fi făcut astfel încât eventualele debranșări să nu afecteze în-treaga scară. Ideea primarului va însemna un cost supli-mentar de 250 mii-500 mii eu-ro, dar beneficiile ulterioare sunt considerate o justificare deplină a investiției.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: