Pentru bani mai mulți pe lapte !

În ședința Consiliului Local Poiana Stampei din 28 iulie a.c., și-a făcut loc “din nou nemulțumirea producătorilor de lapte față de prețurile foarte mici (mai puțin ca la apa minerală), creșterea animalelor nemaifiind rentabilă”. Plecând de la această situație și având în vedere că, pentru îngrijirea animalelor, se lucrează din zori și până-n noapte, iar ziua de coasă este de la 500.00 lei (vechi) în sus plus mâncarea, Primăria comunei a trimis adrese unor mari procesatori de lapte din zona de munte, pe care-i roagă să ia “măsuri de majorare a prețului, acum, până nu este prea târziu, pentru că oamenii sunt complet descurajați și se gândesc să reducă și mai mult numărul de animale, și așa destul de mic față de anii dinainte de 1989.
 

Din această cauză, vor rămâne mari suprafețe pe care nu se va mai recolta fânul, pentru că se lucrează în pierdere”. De fapt, nu numai crescătorii de animale din zona de munte, ci și imensa majoritate a agricultorilor din celelalte zone lucrează tot în pierdere. Că așa a fost și va mai fi (oare cât timp?) în agricultura românească!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: