Hitul zilei: rașchetare la parchete…

Hm, Băsescu s-a cam ținut de vorba spusă. Că-n fo’ șase luni va face niscai curățenie. Și iată: câteva capete mai babane au picat! 8 magistrați moțați din compoziția ălor mai bazate, mai potente instituțiuni de profil au fost propuși spre demitere. Și, unii, proce-sați spre… lăsare la vatră. Amarie, șeful PNA, fost la Suceava (și născut și crescut prin patria faimosului usturoi de la Copălău), a și avansat petiția. Cu… îmbunătățiri: Voi ieși și-n pensie! Dășteaptă trebușoară! Să fiu în pielea (de ciucă – media) lu’ Iliescu, l-aș lua în brațe pe Ioan, ca pildă mintoasă. Știrea asta (care s-a vândut bine și a fățuit toate presele mioritice) cu decapitarea onor ma-gistraturii mioritice n-ar trebui să facă multă vâlvă. Peste șase luni, abia de-și va mai aminti cineva că în ziua cutare a fost mare bombă mediatică, cu mătrășire de baștani. Nu, să lăsăm timpul să-și facă meseria.
 

Dumitru Brădățan

Cei 7-8 magnifici parchetari se vor replia din mers, nu le lipsește, știu, logistica. Ar fi fost mai abitir de salutat, acolo, vreo demisie, așa, mai de Doamne-ajută, demisie de onoare. Și nu la presiune. Nu prea avem exercițiul onoarei. Vă mai amintiți de Pleșu, prin 90, 91?! A fost pionierul, descălecătorul oficiului de onoare, când văzu că ceva se-mpute prin sistem. Te-ai cocoțat o vreme acolo unde te-ai cocoțat, treaba ta! Gândește că poți pica în orice clipă. Am auzit de un popă șui, care, c-un cinism cam tembel, în prima slujbă din an a tunat către poporeni: „Ei, nimeni dintre voi nu poate fi sigur că nu va muri anul ăsta!” Halal vlădică! Surpător tălâmb de propia-i menire. Ce voi a spune în cele din urmă?! NIMIC! Despre, până la urmă, judecând cu posteritatea la braț, niște nimicuri… Important e, pe-acolo pe unde ne mișcăm în viață, să spunem-să facem câteva lucruri valabile. Și de care să nu roșim la sfârșit…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: