Pentru învățământul fălticenean

Fonduri, după posibilități

Bugetul alocat învățământului fălticenean a fost unul dintre subiectele discuțiilor din cadrul unei întâlniri a directorilor instituțiilor de profil de aici cu inspectorul școlar general Petru Carcalete, inspectorul general adjunct Vasile Monacu și primarul Vasile Tofan. Față de anul trecut, suma pentru efectuarea lucrărilor de curățenie în perioada vacanței de vară a fost suplimentată cu 100 de milioane, cele 250 de milioane fiind repartizate astfel: pentru școlile generale su-mele variază între 10 și 20 de mili-oane de lei, în funcție de numărul de elevi și mărimea corpurilor de clădire, 10 milioane de lei fiind alocați Școlii „Gheorghe Gafencu”, 12 milioane de lei – școlii „Ioan Ciurea”, 15 milioane de lei – școlii „Ion Irimescu”, 18 milioane de lei – școlii „Al. I Cuza” și 20 milioane de lei – școlii „Mihail Sadoveanu”.
 

Colegiul „Nicu Gane” și Grupul Școlar „Mihai Băcescu” vor primi câte 25 de milioane de lei, iar Co-legiul Agricol, 35 milioane de lei. Grădinițele cu program normal vor primi câte 7 milioane de lei, iar cele cu program prelungit câte 10 milioane de lei. Pe lângă banii de curățenie, conform declarației primarului Vasile Tofan, Consiliul Local Fălticeni va analiza, în ședința din 30 iulie, alocarea sumei de 300 de milioane de lei Colegiului „Nicu Gane” pentru realizarea unor îmbunătățiri minime ale spațiilor în care urmează să se desfășoare procesul de învățământ pe durata lucrărilor de reabilitare ce se vor derula anul următor. Tot pentru lucrări de reabilitare va primi fonduri și Școala „Alexandru Ioan Cuza”, suma propusă fiind de 150 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: