Între profesor și elev, o relație „democrată“

„Îmbunătățirea comunicării” reprezintă tema proiectului de dezvoltare școlară derulat de Grupul Școlar „Mihai Băcescu” din Fălticeni, în parteneriat cu 5 școli din Belgia, Italia, Polonia și Ro-mânia. Proiectul se derulează în cadrul programului Socrates, acțiunea Comenius 1, în perioada 2003-2006. În cel de-al doilea an de derulare, 2004-2005, scopul propus îl reprezintă îmbunătățirea comunicării în școală, analiza de nevoi, care stă la baza stabilirii obiectivelor și activităților. Principalul obiectiv urmărit este cel al eliminării barierelor în comunicarea profesor – elev, prin identificarea și folosirea celor mai eficiente metode și strategii didactice, pedagogice și psihopedagogice, formarea de noi abilități și competențe în comunicarea și relaționarea profesor-elev.
 

„În atenția noastră se află și obiec-tivul legat de diminuarea si-tuațiilor conflictuale generate de o comunicare defectuoasă, creșterea gradului de partici-pare a elevilor și profesorilor în viața activă a școlii” – ne-a declarat coordonatorul de proiect, prof. Olguța Popa, directorul Grupului Școlar „Mihai Băcescu”. La întâlnirea de proiect ca-re a avut loc recent între șco-lile participante, la Bydgoszcz, în Polonia, cea de-a doua din cadrul proiectului, s-au desfă-șurat o serie de activități prin-tre care vizitarea unor unități școlare, activități care a per-mis purtarea unor discuții pri-vind sistemul de învățământ polonez și analiza compara-tivă a rezultatelor chestiona-relor aplicate în fiecare școală parteneră, privind participa-rea elevilor și profesorilor în rezolvarea problemelor școlii. În etapa imediat următoare, fiecare școală parteneră va realiza activități de disemi-nare a rezultatelor proiectului. „În ceea ce privește instituția noastră, promovăm o relație democratică profesor-elev, cadrele didactice urmărind realizarea unei comunicări eficiente prin folosirea unor metode didactice activ participative, care stârnesc motivația și interesul elevilor pentru în-vățare și propria formare” ne-a mai spus prof. Olguța Popa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI