Funcționare relativ bună a instituțiilor subordonate CJ

Bugetul pe 2004 a reușit să asigure, în general, o funcționare normală a unităților direct subordonate Consiliului Județean. Aceasta este concluzia raportului privind contul de încheiere a exercițiului bugetar al executivului județean pe anul trecut, supus, miercuri, dezbaterii plenului aleșilor județeni. Potrivit raportului, veniturile bugetului propriu județean s-au realizat în proporție de 94,34%, în timp ce cheltuielile au fost de 94,29%. Veniturile totale prevăzute în județ au fost de 977,7 miliarde lei, încasările fiind de 922,3 miliarde lei.
 

Cel mai mult de suferit au avut veniturile proprii ale Consiliului Județean, la care intrările s-au ridicat la doar 84,86%. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată s-au încasat în proporție de 97,03%, cele defalcate din impozitul pe venit la nivelul a 99,75%, în timp ce subvențiile au intrat la buget în procentaj de 92,02 %. Pe de altă parte, învățământul a primit doar 95,27% față de prevederi, autoritățile publice – 85,62%, asistența socială – 97,54%, transporturile și comunicațiile – 93,88%, agricultura – 92,63%, iar serviciile publice, dezvoltare publică, mediu și ape doar 11,97% față de prevederi, achitându-se doar cota parte pentru constituirea capitalului social al societății comerciale Bucovina Ecotermgaz. La sfârșitul anului 2004, s-a înregistrat un excedent de 484,5 milioane lei, bani care au fost repartizați la fondul de rulment.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: