Pre limba lui Cinteză…

Cu puțin înaintea alegerilor generale din toamnă, medicii de familie din România au ridicat vocea, protestând față de condiția lor, considerată jenantă, în contextul unor bugete total nesatisfacatoare, al unei valori mult prea mici ale punctelor. Alături de ei, cu vocea la fel de ridicată, s-a aflat colegul lor Mircea Cinteză, atunci președinte al Colegiului Medicilor din România, gest considerat de mulți a avea iz electoral. Timpul a trecut, alegerile s-au încheiat, guvernul s-a schimbat, iar fostul președinte CMR a devenit actualul ministru al Sănătății. Un val de speranță i-a năpădit pe medici: vor avea un șef care se va gândi și la ei. Credeau că va răsări soarele și prin cabinete și că ministrul Cinteză va… cânta acum la unison cu dorințele lor. Nici nu a trecut bine primul trimestru, că mai marele sănătății și-a adunat specialiștii și a pregătit un sistem de compensare nou-nouț – uitând să se consulte cu foștii colegi din CMR, așa cum le promisese –, care ne-a băgat total în ceață și i-a transformat pe medici în niște conțopiști.
 

Mai mult de-atât, șeful lor a gândit și niște măsuri punitive la adresa foștilor colegi de breaslă care nu se vor încadra în prevederi, ca să fie tacâmul complet la… masa guvernului. Ceea ce a produs valuri de supărare și atitudini protestatare din partea celor vizați. Și uite așa au fost determinați medicii să-și aducă aminte de zicala “da-că vrei să știi cine ți-e prieten, pune-l șef!” Atins pe dunga albă de pe penaj, fiindcă acum se răstesc la el, Cinteză a uitat că a aruncat primul piatra și s-a justificat că sistemul de compensare a fost realizat de niște specialiști get-beget; dar că așteaptă oricând sugestiile confraților. Medicii din Româ-nia s-au adunat recent să ana-lizeze situația bulversată din sănătate. Concluzia lor: oricâte reforme s-ar încerca, în conti-nuare persistă un singur vino-vat pentru toată brambureala: bugetul subfinanțat. Așa că, dacă nu va înceta să reformeze sapa de lemn, ministrul Mircea Cinteză va ajunge să simtă cât de curând pe pielea lui învă-țătura proverbului “orice pa-săre pre limba ei piere”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: