În piețe și bazaruri, prețurile s-au umflat

Complexele comerciale au devenit neîncăpătoare pentru miile de oameni aflați în febra cumpărăturilor de Paști Dacă, săptămâna trecută, sucevenii puteau achiziționa un kg de brânză de vaci sau smântână cu 60.000 lei/kg, duminică precupețele vindeau aceiași marfă cu 80.000 lei/ kg, ba, mai mult, nu voiau să vândă cele două produse se-parat. “Dacă eu am nevoie numai de smântână, de ce să cumpăr și brânză?”, întreba indignată o femeie în hala de lactate din piața mică. Miezul de nucă a atins pragul de 150.000 lei kg, în timp ce mai înainte putea fi cumpărat și cu 90.000 lei/ kg. Roșiile și castraveții, de la 40.000, respectiv 60.000 lei / kg, au ajuns la 60.000, respectiv 75 de mii lei / kg. “Peste noapte, Doamne, au săltat prețurile. Ei nu-și dau seama că nouă nu ne dă nimeni mai mulți bani?”, se plângea Iuliana Martiniuc, aflată la cumpărături în Piața agroalimentară din centrul orașului.
 

De re-marcat este că prețul la ouă a „stagnat” la 3000 lei bucata, ba chiar, în piețe, este nego-ciabil. De asemenea, comer-cianții au păstrat prețurile la carnea de vită și porc, con-știenți fiind că, în această pe-rioadă, carnea de miel este la mare căutare. Cu doar câteva zile înainte de sfintele sărbători de Paști, magazinele și complexele comerciale au fost luate cu a-salt de mii de suceveni, cu-prinși de febra cumpărături-lor. Magazinul Metro s-a do-vedit neîncăpător pentru cli-enții veniți în număr foarte mare. La casele de marcat s-au format sâmbătă cozi inter-minabile încă de la primele ore ale dimineții, iar persona-lul, deși numeros, cu greu putea face față cerințelor. În zona bazarului s-a cir-culat, în week-end, doar pe două benzi din pricina ma-șinilor parcate pe marginea străzii. Oameni din întreg ju-dețul s-au deplasat cu mași-nile, autobuzele și micro-buzele în municipiul reșe-dință de județ pentru a face cumpărăturile din cel mai mare bazar din Moldova. “Sunt din Câmpulung și am venit să-mi fac cumpărăturile din bazar, pentru că prețurile sunt mai mici comparativ cu ale noastre. Am de gând să-mi cumpăr un costumaș pen-tru noaptea de Înviere”, ne-a spus Maria Anghel. Din cauza aglomerației, cumpărăturile, care ar fi trebuit să fie… distractive, au provocat nervi și stres clienților care “bleste-mau” clipa când au decis să vină în bazar. “Sunt cu copilul și, din cauza aglomerației, am decis să ies, însă a rămas soțul să cumpere făină și zahăr. Dacă știam cât este de aglo-merat, stăteam naibii acasă sau mergeam în piață. Nu se merită, pentru câteva mii de lei, să fii călcat în halul ăsta în picioare”, ne-a spus Liliana Vincu, în timp ce-și aștepta soțul la poarta bazarului. Nici vânzătorii nu au scăpat mai ieftin, pentru că, din cauza agitației, nu au fost suficient de atenți, iar hoții le-au furat marfă de pe umerașe. “Nu știu cum s-a întâmplat. Doar aici am stat. Cred că, în timp ce doamna proba costumașul, cineva a luat bluzițele cu tot cu umerașe”, țipa disperată o vânzătoare. De remarcat este faptul că prețurile în piețe au cam luat-o razna.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: