Dezvăluiri și riscuri

Aleși locali din Moldovița au sesizat Prefecturii ilegalități comise de firme din localitate ale lui Omar Hayssam

Patru consilieri locali din comuna Moldo-vița au cerut să fie puși sub protecție după ce au sesizat mai multe ilegalități comise de două societăți din localitate controlate de Omar Hayssam. Aceștia au transmis Prefecturii Su-ceava o sesizare privind firmele de prelucrare a lemnului Best Wood SRL și Best Forest SRL din Moldovița, controlate de Omar Hayssam, arătând că administrația locală încearcă de mai mulți ani să intre în posesia unui teren cu o suprafață de 10 338 de mp, care se află în incinta fabricii de cherestea, aceasta întinzându-se pe o suprafață de șase hectare.
 

Ei arată că o hotărâre a Consiliului Local Moldovița a stabilit că, pe respectiva suprafața de teren, de 10 338 de mp, urmează să fie înființate un târg general de mărfuri și o parcare auto. Cele două firme au contestat această decizie, dar acțiunea a fost respinsă în instanță prin hotărâre de-finitivă. Pentru a putea intra în posesia tere-nului, comuna Moldovița a formulat o acțiune de revendicare, procesul fiind tergiversat de firmele lui Hayssam, în prezent fiind strămutat la Iași. Consilierii mai arată că privatizarea, în 1999, a fabricii de cherestea din comună, înființată în urmă cu peste o sută de ani, a fost făcută la un preț subevaluat, activele fiind cumpărate de Mihai Nasture, cumnatul lui Hayssam. Ei susțin că, din acel an, fabrica de cherestea a fost vândută de șase ori între firme din grupul de societăți controlat de Omar Hayssam. Mai mult, în sesizare se arată că angajaților nu li s-au achitat toate drepturile bănești și nu li s-au plătit contribuțiile la stat, 40 dintre aceștia obținând în instanță hotărâri prin care trebuie să li se achite sumele restante. Cei patru aleși locali din Moldovița mențio-nează că fabrica de cherestea a beneficiat de finanțări europene pentru modernizare, dar unitatea a fost dezmembrată, în lunile februarie și martie 2005, din fabrică, fiind luate și transportate cu TIR-uri diferite utilaje într-o direcție necunoscută. În finalul sesizării, semnatarii cer Prefecturii Suceava să fie puși sub protecție, pentru că le este frică de conse-cințele pe care le poate avea gestul lor. Prefectul Orest Onofrei a declarat că, în pre-zent, se derulează cercetări în privința activității celor două firme din Moldovița controlate de Omar Hayssam și că adresa consilierilor locali va fi transmisă Parchetului în vederea verificării celor sesizate. DGPF Suceava a formulat încă din anul 2003 o plângere penală pentru eva-ziune fiscală de 11 miliarde de lei față de patru firme din județul Suceava controlate de Omar Hayssam.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: