Noutăți pentru pescarii sportivi sireteni

> Braconajul rămâne în atenția asociației de profil și a polițiștilor > Peștele braconat va ajunge pe masa asistaților La sfârșitul săptămânii trecute, la Siret a avut loc ședința lunară a Filialei de Pescuit Sportiv a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Suceava. Au participat aproximativ 100 de persoane (dintre ei 50 de membri cotizanți) din lo-calitățile Siret, Rădăuți și Gră-mești. Alături de pescarii sportivi, ca invitați, primarul orașului Siret, dl Vasile Ta-blan, comisarul-șef Bărlădea-nu Costache, de la Direcția Poliției de Frontieră Rădăuți, și comisar Redemciuc Ioan, șeful Poliției din localitate.
 

Raportul de activitate al Filialei a avut ca principal punct „combaterea bracona-jului”. Am putut afla că, în urma mai multor acțiuni de stopare a braconajului, orga-nizate de către echipe mixte (membrii ai F.P.S., cadre ale Poliție de Frontieră și Poliției orașului Siret) s-au distrus peste 1800 ml de setcă (instrument ilegal folosit frecvent de către infractori), extrași de pe bazinul de acumulare Rogo-jești. Cei prezenți au stabilit ca în viitor peștele rănit care va fi găsit în urma unor ase-menea intervenții să fie predat Cantinei de Ajutor Social din localitate. Reprezentanții celor două instituții polițienești au sus-ținut importanța acțiunilor întreprinse de către FPS în ceea ce privește protejarea faunei piscicole. Concluzia tuturor a fost că eficientizarea stârpirii braconajului poate fi realizată doar prin distrugerea continuă a instrumentelor de pescuit ilegal găsite pe cursul râului Siret și pe lacul de acumulare Rogojești. În finalul întâlnirii, prima-rul Vasile Tablan a acceptat titulatura de președinte de onoare al pescarilor sportivi sireteni, punând accentul și pe rolul care îl are autoritatea locală în parteneriat cu F.P.S.- ul pentru a păstra standardele europene de ecologizare a zonei bazinului Siret. O altă noutate este și sediul Filialei, stabilit de acum încolo pe str. Alexandru cel Bun nr. 32 (în spațiul fostei circumscripții veterinare).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: