S-au intoxicat cu mercur după ce au mâncat ciorbă de pui

Un cuplu din comuna suceveană Satu Mare s-a intoxicat cu mercur, după ce a mâncat din ciorba de pui gătită de soție. Cei doi presupun că de vină este apa de la pompă, cu care a fost preparată ciorba, dar, deocamdată, nu se cunosc exact cauzele intoxicației. Ambii au fost internați la spitalul sucevean duminică seară, mai înainte prezentându-se la spitalul rădăuțean. Potrivit declarațiilor soțului, medicii de acolo ar fi pus diagnosticul „intoxicație cu mercur”. Soțul a mai precizat că, duminică, s-au așezat la masă și, când să termine ciorba, el a simțit în colțul gurii ceva „ca un fir de păr”.
 

Soția a încercat să îl ia, dar nu a observat nimic, iar ulterior bărbatul s-a trezit pe degete cu „niște granule”. S-au speriat și imediat au băut lapte cu albuș, apoi au venit la spital. Același diagnostic a fost pus și la Urgențe, dar unii medicii spun că nu e sigur că ar fi vorba de mercur. Oricum, starea ce-lor doi pacienți este în afara pericolului. Sărurile din mercur pot provoca, în cazuri grave, insuficiență renală și hepatică. Un alt caz de intoxicație, prezentat tot duminică, la același spital, este al unui băiețel de 5 ani, din Tecuci, care a băut motorină în loc de ceai. Copilul a venit în vacanță la bunicii dintr-o comună suceveană, fiind însoțit de tatăl lui. El spune că a băut din sticla aflată pe treptele casei. „Era pe treptele casei o sticlă. Am crezut că e ceai și mi-am pus într-un pahar, dar era rău”, a precizat copilul. Bunica lui a relatat că tatăl pregătise niște motorină într-o sticlă de jumătate de litru, să o dea unui vecin, dar a pus și ceai, într-o sticlă asemănătoare, și le-a pus pe ambele alături, pe pragul casei. Copilul a băut motorina sâmbătă, iar cei ai casei și-au dat seama abia a doua zi, observând că fecalele copilului miroseau a motorină. L-au dus la spital, unde a fost diagnosticat și cu pneumonie interstițială. Băiatul este bine în prezent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: