Şcoală de vară la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Soloneţ

În timpul vacanţei de vară, câte o zi pe săptămână, se desfăşoară la parohia Soloneţ din comuna Todireşti proiectul „Şcoala de vară”.

Partenerii implicaţi sunt Şcoala Gimnazială „Ioan V. Rachieru” Soloneţ şi Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din aceeaşi localitate.

Proiectul îşi propune să îndrume copiii astfel încât să înţeleagă că petrecerea timpului liber poate fi un bun prilej de pregătire pentru viaţă. Obiectivele proiectului sunt: • Dezvoltarea sentimentului de satisfacţie a trăirii timpului liber; • Încurajarea relaţiilor de prietenie, socializare într-un mediu care stimulează comunicarea; • Desfăşurarea de activităţi prin care copiii să-şi dezvolte/pună în evidenţă creativitatea, dezvoltarea încrederii în forţele proprii; • Sprijinirea elevilor în obţinerea succeselor şcolare; • Formarea unui stil de viaţă civilizat.

Activităţile desfăşurate de copii sunt variate: ateliere de pictură, jocuri de creaţie, jocuri distractive, teatru, animaţie stradală, biblioteca vie, micul creştin, tombola cunoştinţelor cu recompense dulci, meditaţii în funcţie de necesităţile copiilor.

În proiect sunt implicate cadre de la ciclul primar şi gimnazial.

Programul desfăşurat se bucură de sprijinul dnei director prof. dr. Cocîrlă Lăcrămioara, care s-a implicat desfăşurând activităţi cu copiii, şi a pr. paroh Vasile Grigorean, care asigură materialele necesare activităţilor, cât şi premiile.

Membrii echipei de proiect desfăşoară ore de voluntariat, fiind animaţi de ideea că: „fără dragoste nu putem construi niciun fel de relaţie, fără iubire de oameni nu putem modela oameni”.

Prof. ROTARU IULIA-PARASCHIVA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI