Donald Trump, în campanie electorală cu soldaţi nazişti

Candidatul republican la preşedinţia SUA a stârnit hazul adversarilor săi democraţi marţi printr-un mesaj pe twitter destinat să celebreze grandoarea SUA, pus pe fundalul drapelului înstelat al ţării, dar cu soldaţi identificaţi de un expert ca fiind nazişti, relatează AFP. Mesajul – şters rapid ulterior – arăta sub inscripţia „Make America Great Again” (Să redăm Americii măreţia ei) chipul lui Donald Trump pe fondul drapelului american, o imagine a dolarilor, alta a Casei Albe şi în colţul din dreapta jos trei siluete de soldaţi.

„Sunt singur 100% că în fotografia lui Trump este vorba de Waffen-SS”, a comunicat pe twitter după puţin timp John Schindler, fost analist al NSA (Agenţia americană de informaţii) şi ex-profesor al Naval War College, publicând în sprijinul afirmaţiei sale şi fotografiile uniformelor respective.

Echipa campaniei lui Trump a explicat pentru AFP că eroarea i-a aparţinut unui tânăr stagiar care a „creat şi postat fotografia”. Acesta şi-a cerut scuze şi a şters mesajul respectiv, a adăugat un purtător de cuvânt.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI