Donald Trump, în campanie electorală cu soldaţi nazişti

Candidatul republican la preşedinţia SUA a stârnit hazul adversarilor săi democraţi marţi printr-un mesaj pe twitter destinat să celebreze grandoarea SUA, pus pe fundalul drapelului înstelat al ţării, dar cu soldaţi identificaţi de un expert ca fiind nazişti, relatează AFP. Mesajul – şters rapid ulterior – arăta sub inscripţia „Make America Great Again” (Să redăm Americii măreţia ei) chipul lui Donald Trump pe fondul drapelului american, o imagine a dolarilor, alta a Casei Albe şi în colţul din dreapta jos trei siluete de soldaţi.

„Sunt singur 100% că în fotografia lui Trump este vorba de Waffen-SS”, a comunicat pe twitter după puţin timp John Schindler, fost analist al NSA (Agenţia americană de informaţii) şi ex-profesor al Naval War College, publicând în sprijinul afirmaţiei sale şi fotografiile uniformelor respective.

Echipa campaniei lui Trump a explicat pentru AFP că eroarea i-a aparţinut unui tânăr stagiar care a „creat şi postat fotografia”. Acesta şi-a cerut scuze şi a şters mesajul respectiv, a adăugat un purtător de cuvânt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: