Sucevenilor le stă bine voluntari !

voluntari2
Am descoperit acum 3 ani bucuria, mândria şi motivaţia ce mi-o oferă voluntariatul prin AGLT. Mulţumirea că ai reuşit să faci pe cineva să zâmbească, că buna dispoziţie a unui copil – sau a unui adult – ţi se datorează, este fără asemănare! Faptul că pot să fiu un motiv de zâmbet mă va face mereu invincibilă şi îmi va menţine vie speranţa că orice e posibil fiindcă totul se construieşte în timp.

AGLT – acronimul Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret. Aceasta este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată cu 10 ani în urmă, în România, ce are ca ocupaţie fundamentală aducerea de zâmbete prin voluntariat, prin zile de joacă şi diverse activităţi cu copii.

La Vatra Moldoviţei, funcţionează deja de trei ani GLT „Young Generation”, din care fac şi eu parte. Noi, membrii grupului, ne-am gândit că ar fi bine să-i ajutăm şi pe alţii să descopere frumuseţea voluntariatului. Aşa că… în urma participării la cursul de formare de traineri (TOT – training of trainers) organizat de AGLT, subsemnata şi Andreea Bîndiu am derulat în perioada 6-7 iunie a.c. un curs de iniţiere locală în Suceava. La acest curs am iniţiat 17 elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” în tainele acestei organizaţii. Le-am arătat că jocul nu are vârstă şi câtă mulţumire le poate aduce zâmbetul unui copil, ştiind că ei au contribuit la apariţia lui.

voluntari1La sfârşitul cursului am organizat o zi de joacă în parcul Univerităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi ne-am bucurat de compania a 25 de copiii energici, încântaţi de jocurile pe care le-au descoperit. Participanţii au aflat importanţa şi sensul cuvântului voluntariat, dăruirea ce o implică şi bucuria ce o aduce în suflet.

Astfel, a luat naştere Grupul Local de Tineret „Cuceritorii” Suceava. Iar luna aceasta, pe data de 6, am mai organizat o zi de joacă – prima zi de joacă „oficială” a noului grup local de tineret. Părinţii s-au dovedit a fi receptivi şi de această dată, curioşi şi chiar încântaţi de ceea ce facem, fapt pentru care de mult ori i-am surprins zâmbind în timp ce ne priveau.

Promitem să organizăm multe zile de joacă, fiecare cu mai multă dăruire decât precedenta, deci ne veţi găsi uneori – sau deseori – în parcurile sucevene, alături de copiii cu vârste de până la … 100 de ani, cărora sperăm să le facem viaţa mai frumoasă. Vă aşteptăm cu drag la fiecare activitate!

Butnariu Loredana,

elevă în clasa a XI-a la C.N. „Mihai Eminescu”, profilul jurnalism

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI