Comunicat

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie Suceava organizează o dezbatere publică

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) a luat act cu îngrijorare de propunerile de modificare a Planului-cadru pentru învăţământul gimnazial din România, formulate de către Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, respectiv de grupul de experţi al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi care se află acum în dezbatere publică.

Ceea ce îngrijorează sunt atât propunerile de reducere a numărului de ore la discipline fundamentale de studiu, cât şi acelea de comasare a lor, punându-se sub semnul întrebării rolul de a forma atât cultura generală, cât şi conştiinţa istorică şi identitară a noilor generaţii”.

Vârsta gimnazială, cuprinsă între 10-15 ani, este cea mai propice dezvoltării unei personalităţi armonioase, deopotrivă sensibilă, raţională şi creativă. Bulversarea reperelor educaţionale, validate de experienţa generaţiilor din care şi noi înşine facem parte, poate avea repercusiuni grave asupra copiilor noştri. Sunt periclitate dezvoltarea lor armonioasă, capacitatea de înţelegere a noţiunilor, conceptelor, fenomenelor, dar şi sensibilitatea, bunul gust, receptarea estetică şi, desigur, atât de necesara capacitate de exprimare corectă şi de structurare a unui discurs cu sens.

Comunicatul de presă din 3.02.2016 (http://www.edu.ro/index.php/pressrel/23963), anunţă că pe 16.02.2016 va avea loc o dezbatere publică organizată de Minister.

Opţiunile societăţii trebuie să fie formulate clar în această dezbatere, motiv pentru care este foarte important ca până la data respectivă să fie transmise Ministerului opiniile părinţilor şi profesorilor din ţară.

APOR (Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie) Suceava organizează o dezbatere publică la Casa de Cultură Suceava, Sala Mică în ziua de 15 februarie 2016, orele 18.

Adresăm asociaţiilor de părinţi din şcoli şi profesorilor din judeţul Suceava invitaţia să participe în număr cât mai mare la dezbaterea amintită, pentru a discuta şi a face propuneri, care vor fi înaintate Ministerului sub forma unui memoriu. (Comitetul Judeţean APOR Suceava)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI