După o intervenţie chirurgicală de urgenţă

O tânără înjunghiată a fost salvată de medicii suceveni

O tânără de 20 de ani care a fost înjunghiată a fost salvată de medicii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava în urma unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, vineri, 26 ianuarie, o pacientă în vârstă de 20 de ani a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ). Ea avea o plagă înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept.

„Deşi era conştientă, pacienta se afla în şoc hemoragic şi prezenta instabilitate hemodinamică. Investigatiile efectuate în UPU au relevat leziuni la nivelul plămânului şi pericardului, care au dus la hemopneumotorax şi hemopneumopericard” a precizat dr. Dan Teodorovici.

El a spus că echipajul SAJ a început stabilizarea temporară, iar aceasta a fost continuată în UPU. Ulterior, pacienta a fost transferată direct în sala de operaţie de la chirurgie, unde s-a reuşit identificarea şi oprirea rapidă a sursei sângerării (artera toracică internă) şi rezolvarea celorlalte leziuni.

Intervenţia a durat aproximativ două ore, iar evoluţia pacientei este favorabilă.

Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Gavril Daniel, dr. Voroniuc Bianca, medicul ATI dr. Barbunc Dănuţ, şi asistentele de la blocul operator Andreica Mirela şi Sauciuc Mihaela.

Dr. Gavril a spus că, din cauza naturii urgente a situaţiei, pacienta a fost adusă direct în sala de operaţie, intervenţia fiind promptă şi eficientă în identificarea leziunilor care ameninţau viaţa, iar orice întârziere ar fi putut duce la decesul pacientei.

„Acest caz evidenţiază colaborarea exemplară între medici de diverse specialităţi, inclusiv radiolog, urgentist, chirurgi şi anestezist, care a făcut posibilă salvarea vieţii pacientei” a precizat dr. Teodorovici. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI