200 de amenzi pentru abateri în trafic

> Potrivit IPJ, aproape 400 de şoferi au fost testaţi pentru depistarea eventualului consum de alcool sau droguri

Pentru a intensifica eforturile de reducere a accidentelor rutiere în condiţii de iarnă, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava au aplicat recent 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 84.879 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, acţiunile s-au desfăşurat în zonele cu risc rutier ridicat, axându-se pe depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză. În total, 367 de şoferi au fost supuşi testelor cu aparate de depistare a alcoolului sau substanţelor interzise.

Pe lângă amenzile aplicate, au fost reţinute 14 permise de conducere, iar 5 certificate de înmatriculare au fost ridicate pentru abateri în trafic. Controalele au inclus şi verificarea echipării autovehiculelor pentru condiţiile de iarnă, cu atenţie specială acordată autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone, care trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Poliţiştii atrag atenţia că legislaţia nu stabileşte o dată calendaristică specifică pentru utilizarea anvelopelor de iarnă, ci condiţionează acest aspect de starea părţii carosabile. În caz de neconformitate, conducătorii auto riscă amenzi între 1.485 lei şi 3.300 lei, reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al vehiculului şi eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Pentru a face faţă condiţiilor meteorologice dificile, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, să utilizeze anvelopele potrivite pentru sezonul rece şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie. Totodată, este recomandată păstrarea unei distanţe suficiente faţă de vehiculele din faţă, utilizarea centurii de siguranţă şi evitarea acţiunilor bruşte la frânare sau direcţie.

În contextul sezonului rece, poliţiştii vor menţine efective sporite pentru fluidizarea circulaţiei şi aplicarea riguroasă a legii, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI