Sfat pentru cercetătorii din USV de la Mircea Geoană:

Nu staţi numai după bani europeni pentru cercetare

> Mergeţi şi către universităţi din Australia, Japonia, Coreea de Sud, America de Nord sau Marea Britanie, a transmis secretarul general adjunct al NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a intervenit, vineri, cu un discurs în cadrul conferinţei „Securitate Cibernetică şi Inteligenţa Artificială: Noi provocări juridice şi perspective de rezilienţă”, organizată la USV, a declarat că România investeşte prea puţin în cercetare, dezvoltare şi inovare şi i-a sfătuit pe cercetători să nu apeleze doar la fonduri UE pentru cercetare.

„Toată lumea mă citeşte în registrul politic în ultima vreme de parcă nu mai există şi altceva decât politica. Există multe alte lucruri mai importante decât politica. Dacă este ceva important în politică este de a anticipa şi forja viitorul. România este astăzi o ţară care investeşte mult prea puţin în cercetare, dezvoltare, inovare şi în domeniul guvernamental şi în domeniul privat şi în domeniul academic şi ştiinţific” a spus Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO le-a recomandat universitarilor suceveni să nu stea doar după banii europeni pentru cercetare.

„Vă dau un sfat: nu mai staţi numai după bani europeni pentru cercetare, dezvoltare, inovare. Mergeţi şi către sectorul privat, mergeţi şi către universităţi din Australia, din Coreea de Sud, din Japonia, din America de Nord, Marea Britanie. E mai uşor cu banii UE uneori, dar întrebare e cât din cercetarea care se face pe bani UE are o aplicaţie concretă, comercială. Câte dintre inovaţiile din România ajung pe piaţă?” a întrebat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a mai transmis că este importat şi lucrul în echipă, pentru că a constatat că românii sunt foarte solitari.

„Lucrăm greu în echipă. Nu doar în politică, în general. Pe cât de adaptabili şi inteligenţi suntem pe atât de greu mobilizabili suntem în echipe. Lumea de astăzi şi lumea viitorului, relaţia dintre economie şi securitate, tehnologie şi securitate, face parte din echipele pluridisciplinare. Din politică până la universităţi. Prin modul în care organizăm un ONG până la modul în care organizăm o grevă” a mai spus Mircea Geoană. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI