IPS Calinic a prezidat şedinţa anuală a Adunării Eparhiale

> Cu acest prilej, printre altele, s-a analizat raportul de activitate din anul 2023

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a prezidat, sâmbătă, 27 ianuarie, la Centrul Eparhial din Suceava, Şedinţa anuală de lucru a Adunării Eparhiale.

Reamintim că în urmă cu mai puţin de două săptămâni IPS Calinic a suferit o intervenţie chirurgicală la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, unde i-a fost implantat un stimulator cardiac performant, după ce înaltul ierarh a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD, ca urmare a unei tulburări de conducere atrioventriculare, un bloc atrioventricular total, care a determinat apariţia unei sincope.

Potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, evenimentul de sâmbătă a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii, după care, în paraclisul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, a fost oficiată rânduiala Tedeumului, la care au fost prezenţi Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preacuviosul părinte Vicar Administrativ, Arhim. Paraschiv Dabija, şi autorităţi locale, precum şi membrii Adunării Eparhiale, membrii onorifici ai Adunării Eparhiale şi consilierii Centrului Eparhial.

După apelul nominal, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” de la Centrul Eparhial, părintele Vicar Administrativ, Arhim. Paraschiv Dabija, a prezentat sinteza raportului de activitate din anul 2023, iar la finalul expunerii a fost vizionat filmul realizat de Sectorul Media şi Comunicare, film care a prezentat în imagini cele mai importante evenimente care s-au desfăşurat în Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor. Apoi au urmat şedinţa de lucru pe comisii, şedinţa în plen, luări de cuvânt şi interpelări.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost prezentat bilanţul activităţii desfăşurate în anul 2023, tipărit în albumul aflat acum la cea de-a IV-a ediţie, apărut la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI