Frasin

Incendiu la un gater, izbucnit de la jarul căzut din sobă

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit, miercuri, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic cu profil de prelucrare a lemnului de pe raza oraşului Frasin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardea o hală de debitare material lemnos (banzic), construită din lemn şi cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la o altă hală (atelier) şi la stivele de buşteni şi de material finit, depozitate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de aproape o oră şi jumătate.

În incendiu au ars hala banzic pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp şi circa 2 mc de material lemnos (produs finit). S-au degradat utilaje specifice procesului de debitare, un motostivuitor şi circa opt metri cubi de buşteni.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire, respectiv o sobă metalică fără acumulare de căldură.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat hala atelier, cu bunurile aferente, precum şi stivele de buşteni şi de material finit, depozitate în apropiere, a precizat sursa citată. (N.B.)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI