Garda de Mediu Suceava cere măsuri pentru atingerea ţintei de reciclare şi reutilizare a minim 50% din masa totală de deşeuri generate

În urma analizei activităţilor de inspecţie şi control desfăşurate în anul 2023, Garda de Mediu Suceava se clasează pe locul I, după cum v-am mai informat, în cadrul evaluării indicatorilor de performanţă specifici, conform raportului de activitate prezentat de Garda Naţională de Mediu.

Pe parcursul anului trecut, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava a desfăşurat 1.711 de controale în domeniul controlului poluării industriale şi controlului biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. Acestea au inclus 153 de controale planificate, patru inspecţii SEVESO şi 1.554 de controale neplanificate.

Ca rezultat al acţiunilor de control, au fost aplicate 386 de sancţiuni contravenţionale principale, dintre care 279 amenzi în valoare totală de 6.688.500 de lei şi 107 avertismente. De asemenea, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale complementare, cum ar fi 48 de suspendări de activitate, trei confiscări de bunuri şi două dispoziţii de desfiinţare a lucrărilor.

Pe lângă acestea, în cadrul controalelor tematice şi planificate, au fost efectuate verificări amănunţite privind gestionarea deşeurilor municipale, respectarea planurilor de calitate a aerului şi a altor directive europene referitoare la poluare şi substanţe chimice. Au fost desfăşurate şi acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zonele cu potenţial piscicol din judeţ.

Raportul evidenţiază că toate cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ au încheiate contracte de delegare a activităţilor de salubrizare cu operatori autorizaţi.

În ciuda acestui fapt, Garda de Mediu Suceava subliniază necesitatea unor măsuri susţinute pentru atingerea ţintei de reciclare şi reutilizare a minim 50% din masa totală de deşeuri generate.

Garda de Mediu Suceava reiterează, în contextul raportului, angajamentul său de a intensifica acţiunile de control şi colaborarea cu autorităţile locale, societatea civilă şi alte instituţii în vederea respectării cerinţelor legislaţiei naţionale şi europene în domeniul protecţiei mediului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI