Reducere a deficitului de forţă de muncă prin subvenţionarea cheltuielilor de personal ale angajatorilor

> Această măsură activă are „efect de infuzie de capital în economia locală, dar şi impact direct asupra evoluţiei ratei şomajului” este de părere Constantin Balauseac, directorul executiv al AJOFM Suceava

În 2023, prin efort bugetar, au fost „menţinute” contractele de muncă a nu mai puţin de 662 de persoane în vârstă de peste 45 ani, 255 de tineri NEETs, 97 de absolvenţi de învăţământ şi a patru persoane unice întreţinătoare de familie.

Anunţul a fost făcut de Constantin Balauseac, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă Suceava. „Înregistrate în evidenţa AJOFM, aceste persoane au revenit pe piaţa muncii, contribuind la reducerea necesarului de calificări şi a deficitului considerabil de forţă de muncă ale angajatorilor suceveni” evidenţiază şeful instituţiei, subliniind că acesta este rezultatul aplicării măsurii active de acordare, către angajatori, a subvenţiilor menite a reduce cheltuielile de personal şi, implicit, a facilita încadrarea persoanelor fără loc de muncă.

Constantin Balauseasc precizează că, din bugetul asigurărilor de şomaj, cât şi din finanţări europene, au fost plătite toate sumele restante, această măsură activă având „efect de infuzie de capital în economia locală, dar şi impact direct asupra evoluţiei ratei şomajului”.

„Urmează ca, până la începutul lunii iunie 2024, să fie încheiate şi puse în plată toate solicitările de convenţii din partea angajatorilor, cele care nu au fost onorate în cursul anului 2023” a declarat Constantin Balauseac, directorul executiv al AJOFM Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI