Un şofer beat a turat motorul până când maşina a luat foc

> Incidentul s-a petrecut pe un drum comunal din Udeşti

Un autoturism Ford a luat foc, sâmbătă seara, la Udeşti, incendiul fiind stins de pompieri

Potrivit datelor din anchetă, poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă, la ora 19:10, prin 112, de un bărbat din Udeşti, că pe raza comunei a luat foc un autoturism.

Poliţiştii au identificat pe un drum comunal neclasificat din apropierea locuinţei apelantului un echipaj de pompieri militari şi unul de pompieri civili care tocmai stingeau incendiul care se manifesta la un autoturism marca Ford.

Din discuţiile purtate cu apelantul, acesta a declarat că a observat că un bărbat conducea autoturismul respectiv pe drumul comunal din apropierea locuinţei sale şi că a văzut când autoturismul a luat foc din cauza accelerării exagerate a motorului, iar de la volanul autoturismului a coborât şoferul, în stare de ebrietate.

La faţa locului a fost identificat şi legitimat conducătorul autoturismului, stabilindu-se că este un bărbat de 58 de ani.

Din cauza stării vădite de ebrietate a bărbatului respectiv, nu s-a reuşit testarea lui cu aparatul etilotest, el fiind condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că el figurează ca fiind posesor al permisului de conducere categoria B, cu menţiunea „anulat”.

După stingerea incendiu-lui, pompierii militari au stabilit ca sursă de aprindere efectul termic provenit de la toba de eşapament a autoturismului. Autoturismul a fost distrus în totalitate.

În conformitate cu prevederile art 293 alin. 1 din C. pr. pen., în cauză s-a întocmit dosar penal faţă bărbatul respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi, respectiv, „distrugerea din culpă”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI