Bărbatul care a provocat în 2022 accidentul cu un mort şi doi răniţi de la Ipoteşti va executa 4 ani de închisoare

 Bărbatul care a provocat în vara anului 2022 un accident cu un mort şi doi răniţi la Ipoteşti a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la 4 ani de închisoare, trebuind să plătească şi despăgubiri Spitalului Judeţean de 130.000 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoanele vătămate.

Bărbatul în cauză, cetăţean ucrainean, cu domiciliul în oraşul Harkov, a fost depus, marţi, în Penitenciarul Botoşani, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis în aceeaşi zi de Judecătoria Suceava.

El a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor „ucidere din culpă”, „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi, respectiv, „vătămare corporală din culpă”.

Reamintim că în data de 4 iunie 2022 un bărbat de 42 de ani, din Ipoteşti, circula regulamentar, pe DJ 208 A din Ipoteşti, la volanul unui autoturism Dacia Logan. A efectuat un viraj la dreapta spre poarta locuinţei sale când maşina sa a fost lovită puternic de un autoturism Mitsubishi Outlander condus de un ucrainean de 30 de ani.

Poliţia a stabilit că ucraineanul, care circula pe un drum în aliniament, a intrat în depăşirea unui autoturism Ford Focus, care se deplasa în faţa sa în aceeaşi direcţie de mers, după care a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Logan, condus regulamentar din sensul opus de mers. În urma coliziunii cu autoturismul marca Dacia Logan, a fost proiectat în gardul locuinţei sale, după care s-a oprit pe acostamentul neconsolidat situat pe partea dreaptă, având în vedere direcţia sa de deplasare.

În urma impactului au fost răniţi cei doi şoferi şi pasagerii din cele două maşini.

Cel mai grav a fost rănit şoferul autoturismului Dacia Logan, care a fost transportat în comă la Spitalul Judeţean, fiind internat la Chirurgie – ATI. Ulterior a murit.

Şoferul ucrainean a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 2,17 mg/l alcool pur în sânge. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI