Marian Andronache, în plenul CJ Suceava:

Femeia de serviciu din CJ câştigă mai bine decât mulţi angajaţi cu studii superioare din DGASPC Suceava

> Gheorghe Flutur: Sper în Legea salarizării unice care să clarifice nişte lucruri

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, joi, creşterea cu 5% a salariilor personalului din aparatul Consiliului Judeţean Suceava şi instituţiilor subordonate.

În cadrul discuţiilor, consilierul judeţean Marian Andronache, lider al PMP Suceava, a atenţionat că există multe inechităţi în modul de salarizare între personalul din aparatul Consiliului Judeţean Suceava şi instituţiile din subordine, arătând că femeia de serviciu din CJ Suceava câştigă mai bine decât mulţi dintre angajaţii DGASPC Suceava.

„Văd multe inechităţi despre care zic că trebuie corectate. Mă refer la îngrijitor în cadrul CJ, probabil e vorba de femeia de serviciu, care are un salariu de 4.216 lei. Dacă ne uităm în grila DGASPC vedem foarte multe posturi de funcţionari publici, de la consilier juridic, la asistent, referent de specialitate, referent superior principal, plus personalul contractual cu salariul mult sub salariul îngrijitorului din CJ. Mai mult, tot personalul care nu are funcţie de conducere din DGASPC Suceava are salarizarea mai mică decât şoferul din cadrul aparatului Consiliului Judeţean Suceava, care are salariul de 6.006 lei” a spus Andronache.

El a cerut ca, într-o viitoare discuţie, la grila de salarizare să se ţină cont de lucrurile astea, „pentru că nu prea e corect ca un angajat cu studii superioare şi cu grad mare” să aibă salariul cât un şofer sau o femeie de serviciu.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că proiectul de hotărâre supus dezbaterii se referă la punerea de acord a nivelului de salarizare pentru angajaţii CJ Suceava care sunt în grilă cu cei care nu sunt în grilă şi a amintit că au fost multe discuţii pe tema prezentată de consilierul judeţean Marian Andronache.

„Vom vedea în perioada următoare. Eu sper în Legea salarizării unice care este un angajament pentru PNRR să clarifice nişte lucruri pentru toate categoriile pentru că pot fi interpretate foarte multe” a spus Flutur.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, Gheorghe Flutur arată că, luând în considerare creşterea inflaţiei şi majorarea preţurilor din ultima perioadă pentru toate categoriile de bunuri şi servicii şi având în vedere că administraţia publică la nivelul judeţului reprezintă o prioritate strategică, iar funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Consiliului Judeţean Suceava şi din cadrul instituţiilor/serviciilor publice subordonate au atribuţia de asigura servicii publice de calitate pentru toate domeniile în care îşi desfăşoară activitatea, a considerat oportună o consultare cu organizaţiile sindicale reprezentative sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor în vederea majorării salariilor de bază, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Astfel, în data de 12 ianuarie a.c., la nivelul Consiliului Judeţean Suceava au avut loc consultări privind majorarea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Consiliului Judeţean Suceava şi din cadrul instituţiilor/serviciilor publice subordonate, iar, ca urmare, pentru aplicarea principiilor legale privind sistemul de salarizare prevăzute de Legea-cadru a salarizării, a propus să se asigure o majorare de aproximativ 5% a salariilor de bază, începând cu drepturile salariale ale lunii ianuarie 2024, pentru a nu crea discriminare faţă de celelalte categorii de personal plătite din fonduri publice, care beneficiază de creşterea de 5% cu 1 ianuarie 2024 conform OUG nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI