Fotbal

Şanse mici ca Foresta Suceava să mai evolueze în acest sezon competiţional

Clubul Foresta a acţionat în instanţă Primăria Suceava şi solicită nu mai puţin de 1,6 milioane de lei. Anunţul a fost făcut la începutul acestei săptămâni de preşedintele Consiliului de Administraţie al ACS Foresta, Andrei Ciutac, care a menţionat că acţiunea a fost înregistrată la Tribunalul Suceava în ziua de 15 ianuarie. Ciutac a precizat că din totalul sumei de 3 milioane de lei pe care clubul ar fi trebuit să o primească în cursul anului 2023, Primăria a virat o primă tranşă de 900.000 de lei în luna aprilie, iar o altă sumă de 500.000 de lei, la final de noiembrie.

„Am sperat că Primăria ne va vira în luna decembrie încă 300.000-400.000 de lei, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Bugetele pe hârtie nu ne ajută şi asta pentru că în cont nu au ajuns toţi banii alocaţi. Nu ne putem reuni pentru că nu am plătit serviciile de masă şi cazare, în unele cazuri restante şi din 2021, şi nici salariile jucătorilor. Avem termen până pe 18 ianuarie să achităm aceste restanţe, în caz contrar jucătorii au posibilitatea de a-şi depune memorii pentru a deveni liberi de contract”, a detaliat Andrei Ciutac.

Acesta a menţionat că doar „o minune” ar face ca Foresta Suceava să supravieţuiască, iar pentru asta este nevoie urgent de suma de 300.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu pentru jucători şi achitarea unor servicii de masă şi cazare. De altfel, întreg anul trecut a fost unul de criză la club, iar fără sprijinul firmei Tarsin şi al administratorului acesteia, Corneliu Lucescu, activitatea nu ar fi mers mai departe. Preşedintele CA de la Foresta Suceava a ţinut să-i mulţumească public lui Corneliu Lucescu pentru ajutorul acordat, dar a recunoscut că după ratarea promovării în Liga a II-a, la finalul meciului cu Ceahlăul, la club s-a instaurat un „haos total”.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, Andrei Ciutac a spus: „Da, îmi reproşez că nu am înţeles că după ratarea unei promovări ai nevoie de un an pentru a construi lucrurile fără grabă, iar apoi să ataci promovarea. Ceea ce am făcut noi a fost un heirupism în fiecare an. Am adus jucători cu contracte prea mari pentru Liga a III-a, tocmai din dorinţa de a promova cât mai rapid şi am ars etape, care ar fi fost mai mult decât necesare în activitatea clubului”.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Foresta Suceava a menţionat că nu a discutat prea multe cu primarul Ion Lungu, dar a arătat că promisiunile pentru alocarea fondurilor prevăzute în contract nu au fost onorate de Primăria Suceava. „Nu ştiu dacă e cineva supărat pe Foresta, dar cred că toată lumea se gândeşte la un nou proiect. Cred că asta se doreşte, pentru că am avut mult prea multe beţe în roate în acest sezon”, a mai spus Andrei Ciutac.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, Foresta are datorii totale de 1,9 de milioane de lei, din care 1,23 de milioane de lei sunt către Fisc, iar şansele ca echipa să îşi poată continua activitatea ar fi de 10%. Dacă „minunea” se va înfăptui, reunirea lotului echipei va avea loc luni, 22 ianuarie, deşi această dată rămâne sub semnul incertitudinii totale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI