Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunţat închiderea „celei mai reuşite ediţii a Programului «Crăciun în Bucovina»”

Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunţat, ieri, încheierea celei mai reuşite ediţii a Programului „Crăciun în Bucovina”, eveniment ce a avut parte de susţinerea CJ Suceava.

Ediţia din acest an a început la Vatra Dornei, unde a fost evidenţiată redeschiderea Cazinoului Băilor (Centru Muzeal) la 28 Noiembrie, Ziua Bucovinei, şi s-a încheiat, sâmbătă, 13 ianuarie, cu festivităţi deosebite ce au avut loc în localităţile Drăguşeni şi Râşca, marcând festivalurile obiceiurilor de iarnă pe stil vechi.

Niculai Barbă a spus că ziua de 27 decembrie a adus cea mai amplă participare şi cel mai mare interes din partea publicului, prezent fie în centrul Sucevei, fie online.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Festivalul Internaţional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava a devenit o manifestare cultural-artistică de referinţă, iar parada grupurilor participante, care a deschis festivalul, a fost considerată „inegalabilă”.

„Nevoia de conectare la tradiţii”

Pe parcursul a şapte săptămâni, zeci de grupuri şi mii de participanţi au prezentat tradiţiile şi obiceiurile de iarnă din Bucovina unui public numeros, inclusiv din întreaga lume. Vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a subliniat importanţa sprijinului consistent din partea instituţiei, atât financiar, cât şi prin implicarea specialiştilor din cadrul instituţiilor de cultură.

Niculai Barbă a evidenţiat, de asemenea, eforturile depuse pentru revitalizarea tradiţiilor şi promovarea autenticului, precum şi susţinerea tinerilor în preluarea şi continuarea misiunii de transmisie a acestora.

„Bucuria şi emoţia resimţite atât de grupurile participante, cât şi de public, reflectă nevoia crescută de conectare la tradiţii” a apreciat Niculai Barbă care a subliniat că, în Bucovina, izvoarele autenticităţii sunt considerate o sursă inspiraţională pentru cei din diverse domenii, încurajând astfel conservarea şi dezvoltarea patrimoniului cultural al regiunii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI