Dr. Sorin Hâncu

Colegiul Medicilor Suceava susţine orice formă de protest pe care medicii din asistenţa medicală primară şi din ambulatoriu vor hotărî să o adopte

Preşedintele Colegiul Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a transmis, marţi, o declaraţie oficială exprimând „stupoare şi regret în legătură cu modul în care au fost calculate valorile punctelor pentru capitaţie şi servicii, în cadrul asistenţei medicale primare şi, respectiv, ambulatoriului de specialitate. Informaţiile respective au fost făcute publice pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„În contextul unei inflaţii ridicate, în care alte categorii sociale au beneficiat de apreciere salarială, medicii de familie şi cei din ambulatoriu se confruntă cu o diminuare a veniturilor cu aproximativ 30%, se arată în comunicat. Totodată, creşterea salariului minim pe economie a determinat, de asemenea, majorarea salariilor asistentelor şi a personalului auxiliar, iar creşterea semnificativă a taxelor pentru anul 2024 va contribui la o reducere totală a veniturilor medicilor de aproximativ 50%.

Această măsură este considerată de Colegiul Medicilor Suceava ca fiind direct şi profund negativă pentru aceste categorii profesionale.

Având în vedere deficitul cronic de medici, această situaţie nu numai că descurajează tinerii să intre în sistemul de sănătate, ci poate duce şi la plecarea celor deja existenţi din sistem, din cauza incapacităţii de a susţine cheltuielile cabinetelor, se precizează în comunicat.

În semn de solidaritate, Colegiul Medicilor Suceava susţine orice formă de protest pe care medicii din asistenţa medicală primară şi din ambulatoriu vor decide să o adopte, subliniind necesitatea unei revizii urgente a politicilor financiare care afectează negativ aceste categorii profesionale esenţiale în sistemul de sănătate” a declarat dr. Sorin Hâncu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI