IPS Calinic, preluat cu elicopterul SMURD şi transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi

Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost transportat de urgenţă la Iaşi, la Institutul de Boli Cardiovasculare, a informat ieri Ziarul de Iaşi, citând-o pe prof. dr. Diana Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, elicopterul SMURD a intervenit pentru un pacient ce a suferit de un bloc atrioventricular total, care avea nevoie de îngrijiri de specialitate.

„Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, conştient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iaşi în vederea stimulării cardiace prin metode intervenţionale” a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi. 

În comunicatul de presă cu privire la starea de sănătate a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, remis mass-media de  Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, se spune: „Dorim să vă aducem la cunoştinţă câteva informaţii cu privire la starea de sănătate a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Drept urmare vă transmitem faptul că astăzi (ieri – n.red.), în urma unor probleme de sănătate cunoscute, Înalt-preasfinţia Sa a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Suceava, după care a fost transferat la o unitate medicală din municipiul Iaşi, unde se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigaţii de specialitate. (…)”  (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI