Un inspector vamal din Vama Siret a fost trimis în judecată de DNA

> El ar fi validat două transporturi de gaz refrigerant din Germania spre Ucraina, deşi cisternele erau goale

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat, la data faptelor inspector vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals informatic.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie, în data de 09 iulie 2021, inculpatul şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prevăzute de legislaţia primară, în contextul efectuării unui control asupra a două transporturi de gaz refrigerant, care se deplasau din Germania spre Ucraina.

Potrivit DNA, inculpatul ar fi consemnat în mod nereal în evidenţele Biroului Vamal de Frontieră Siret faptul că mărfurile respective ar fi părăsit teritoriul României în condiţiile în care, anterior, un alt coleg al inculpatului Ş controlase fizic cele două tiruri şi stabilise că erau goale.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi permis sustragerea de sub supravegherea vamală a mărfurilor respective care au rămas pe teritoriul Uniunii Europene, fără plata drepturilor vamale (taxe vamale şi TVA) şi fără ca titularului regimului de antrepozitare să fie obligat la plata acestora, fiind cauzat astfel un prejudiciu total de 129.598 lei, sumă cu care Direcţia Regională Vamală Iaşi s-a constituit parte civilă.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI