Primarul Londrei susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari

Primarul Londrei, Sadiq Khan, susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari până în prezent. Khan care s-a opus ieşirii din UE, foloseşte datele unui studiu realizat de economişti.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a redus dimensiunea economiei sale cu 6% până în prezent. Reducerea economică costă 140 de miliarde de lire sterline (178 de miliarde de dolari), a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan. El mai spuns că deficitul va ajunge la 10% până în 2035, potrivit Reuters.

Khan, un membru al Partidului Laburist de opoziţie, care a votat împotriva Brexit-ului în referendumul din 2016, şi-a bazat declaraţia pe un raport comandat de la consultanţii economici Cambridge Econometrics. Experţii au estimat cât de repede ar fi crescut economia dacă Marea Britanie ar fi votat pentru a rămâne în UE.

„Este acum evident că Brexit-ul nu funcţionează. Versiunea dură a Brexit-ului cu care am ajuns ne trage economia în jos şi creşte costul vieţii”, a explicat Khan.

Estimarea Cambridge Econometrics a costurilor Brexitului este mai mare decât alte calcule.

Institutul Naţional de Cercetare Economică şi Socială (NIESR) din Marea Britanie a estimat în noiembrie că Brexitul a redus dimensiunea economiei cu 2%-3%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI