CJSU a abordat problema deszăpezirii pe drumurile secundare şi îndepărtării ţurţurilor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a întrunit într-o şedinţă în format restrâns pentru a discuta modul de intervenţie în condiţiile în care se prognozează în lunile ianuarie şi februarie precipitaţii abundente şi viscol, dar şi temperaturi scăzute.

Potrivit Prefecturii Suceava, în contextul avertismentelor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru lunile ianuarie şi februarie, referitoare la posibile fenomene meteorologice periculoase, precum precipitaţii abundente şi temperaturi scăzute, Instituţia Prefectului a găzduit o şedinţă de urgenţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei restrânse, au fost discutate şi adoptate măsuri esenţiale pentru a face faţă posibilelor situaţii critice ce pot afecta populaţia. Printre problemele abordate se numără:

> Utilizarea sistemului RO – ALERT pentru transmiterea rapidă a mesajelor. Comitetul a luat decizia de a utiliza sistemul RO – ALERT pentru a comunica populaţiei eventuale restricţii de circulaţie şi informaţii esenţiale legate de condiţiile meteorologice periculoase.

> Suplimentarea personalului şi a mijloacelor de patrulare în municipiul Suceava. În vederea depistării şi asigurării asistenţei persoanelor fără adăpost, care ar putea fi afectate de hipotermie, s-a hotărât suplimentarea resurselor umane şi a mijloacelor de patrulare în municipiul Suceava.

> Reevaluarea spaţiilor de adăpost la nivelul întregului judeţ. Comitetul a decis să efectueze o reevaluare a tuturor spaţiilor disponibile pentru a adăposti persoanele în caz de viscol, asigurându-se că acestea sunt pregătite corespunzător.

> Deszăpezirea căilor de acces secundare şi îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă. Măsuri proactive au fost luate pentru deszăpezirea căilor de acces secundare în zonele locuite şi îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă, asigurând astfel siguranţa traficului.

Asigurarea permanentă a presiunii şi debitului pe reţelele de distribuţie a apei. În conformitate cu reglementările în vigoare, s-a subliniat importanţa asigurării permanente a presiunii şi debitului pe reţelele de distribuţie a apei, echipate cu hidranţi de incendiu exteriori. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI