Razie în Fălticeni

Cinci persoane au fost reţinute în arest

> Poliţiştii au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii din municipiul Fălticeni au organizat, marţi, o amplă razie, în intervalul orar 8:00 – 12:00 şi 16:00 – 20:00. La acţiune au participat 24 de poliţişti, sprijiniţi de 4 jandarmi şi de o grupă din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Acţiuni Speciale.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 36.541 lei. Dintre acestea, 96 au fost conform OUG 195/2002 (regimul rutier), în valoare de 26.241 lei, iar 10 au fost conform Legii nr. 61/1991 (ordine publică), în valoare de 10.300 lei.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de cinci persoane, dintre care patru pentru infracţiuni de tulburare a ordinii publice şi una pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Toţi cei în cauză au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 48 de şoferi, iar doi au fost supuşi testelor cu aparatele drugtest. Totodată, s-a documentat şi activitatea infracţională într-o cauză din 31.12.2023, privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, conform art. 336 alin. 1 C. pen. Cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini.

La data de 8 ianuarie, în cadrul aceleiaşi razii, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de şoferul în cauză. Faţă de acesta, s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

„Acţiunile autorităţilor vizează asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în comunitatea locală” ni s-a precizat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI