În urma unui scandal cu pari şi furci iscat la Şcheia

Zece bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii din Secţia de Poliţie Rurală Şcheia au reţinut 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, implicaţi într-un scandal ce s-a produs în comuna Şcheia.

Evenimentul a fost sesizat la data de 2 ianuarie 2024, ora 13:03, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, de o femeie care a relatat „comportament agresiv şi scandal” pe strada Fierăriei din Şcheia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, echipajele de intervenţie s-au deplasat rapid la faţa locului şi au aplanat conflictul. A fost vorba despre un grup de bărbaţi, având asupra lor obiecte contondente (pari din lemn şi furci), care au provocat scandal şi au ameninţat cu violenţa un grup de tineri aflaţi în apropierea locuinţei soacrei lor. „Situaţia a escaladat atunci când agresorii au intrat în curtea locuinţei victimelor, continuând să se manifeste agresiv şi să arunce cu pietre” ni s-a precizat.

În urma plângerilor depuse de persoanele vătămate, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru „ameninţare” şi, respectiv, „violare de domiciliu”.

Ulterior, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au fost identificate şi documentate activităţile infracţionale ale celor implicaţi în scandal.

Aflăm că, la finalul anchetei, pe baza ordonanţei confirmate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus urmărirea penală în cazul a 14 persoane implicate în incident. Dintre acestea, 10 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de „ameninţare”, „violare de domiciliu” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Ulterior, ei au fost transferaţi şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă (arestul – n.n.) din cadrul IPJ Suceava.

Poliţiştii au subliniat că au toleranţă zero faţă de cei care încalcă legea prin acte de violenţă şi infracţiuni, iar măsurile aplicate au fost conforme cu pericolul social al faptelor şi gradul de participaţie penală şi reafirmă angajamentul de a acţiona cu fermitate pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, reamintind cetăţenilor că comportamentele antisociale nu vor fi tolerate şi vor fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI