În această perioadă, presupunând condiţii meteo dificile

Poliţia Suceava recomandă şoferilor prudenţă la volan

Peste 120 de poliţişti şi 45 de autospeciale de poliţie erau mobilizate ieri pe drumurile publice din judeţul Suceava, pentru a monitoriza şi fluidiza traficul în această perioadă cu condiţii meteo dificile. Aflăm că, activităţile desfăşurate au ca scop asigurarea siguranţei circulaţiei rutiere, iar poliţiştii acţionează în mod special pentru monitorizarea circulaţiei în condiţii de iarnă şi pentru depistarea şoferilor care nu respectă legislaţia rutieră sau conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise, conform IPJ Suceava.

Având în vedere condiţiile meteorologice din judeţ, poliţiştii suceveni îi îndeamnă pe conducătorii auto la prudenţă sporită la volan. Recomandările includ mărirea distanţei în mers, evitarea manevrelor riscante în trafic şi adaptarea vitezei în funcţie de starea carosabilului.

Poliţia atrage atenţia asupra necesităţii pregătirii autovehiculelor pentru sezonul rece, încurajând schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă înainte de a pleca la drum. De asemenea, se subliniază importanţa utilizării luminilor de întâlnire pe timpul zilei pentru o mai bună vizibilitate în trafic.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, să evite frânarea bruscă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum. Poliţia recomandă, de asemenea, ca în situaţia unei pene, triunghiurile de presemnalizare să fie amplasate la o distanţă sigură faţă de vehicul.

Poliţiştii atrag atenţia şi asupra comportamentului responsabil în trafic, solicitând tuturor participanţilor să respecte regulile şi să evite distragerile la volan, precum vorbitul la telefon sau accesarea comenzilor radio.

În final, poliţia subliniază importanţa politeţii rutiere şi recomandă pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor să fie conştienţi de vizibilitatea lor redusă în trafic, evitând deplasările pe partea carosabilă şi angajarea în traversarea străzii doar prin locurile special amenajate şi semnalizate.

Ni s-a precizat că operaţiunea desfăşurată de poliţie are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea unei circulaţii în condiţii de siguranţă în perioada dificilă a iernii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI