Laurent Louvel, cântăreţul lunii la Alianţa Franceză

Miercuri, 10 ianuarie 2024, ora 18:00, Alianţa Franceză din Suceava vă invită la o nouă întâlnire online dedicată promovării cântecului francez şi francofon, în cadrul activităţii „Le chanteur du mois / Cântăreţul lunii”.

Invitatul lunii ianuarie este talentatul Laurent Louvel, un artist cu o carieră muzicală fascinantă şi variată. Laurent Louvel, născut în anii ’70, şi-a început călătoria muzicală la vârsta adolescenţei, când a învăţat să cânte la chitară. Primele sale experienţe pe scenă au avut loc în anii ’90, când a făcut parte dintr-o trupă de rock care interpreta cover-uri. A urmat apoi o perioadă în care a evoluat în trioul „Folie Douce”, unde Louvel a început să se afirme şi ca solist.

În anul 1995, Laurent Louvel a fondat cvartetul „Laurent LOUVEL & Cie”, marcând o nouă etapă în cariera sa. Cu această formaţie muzicală, artistul a străbătut cafenelele-concert şi sălile mai mici din departamentul Isere, încorporând în repertoriul lor şi compoziţii originale. Debutul discografic a avut loc în 2000, cu albumul „Ainsi va le Monde…”, care cuprinde 12 piese.

Începând cu anul 2001, Louvel a colaborat cu muzicieni profesionişti, extinzându-şi prezenţa scenică în diferite formule, de la duo la cvintet. Până în prezent, a susţinut peste 400 de concerte în sudul Franţei, în special în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes. Artistul a lansat următoarele trei albume albume: „Portraits” (2004), „Tout est en toc!” (2009) şi „Ventre a terre!” (2013), ultimul fiind elogiat de revista FrancoFans şi de site-ul Nos Enchanteurs. Pe 10 noiembrie 2023, artistul şi-a lansat cel de-al cincilea album, „Bienvenue sur Terre”, care include 13 piese.

Laurent Louvel este cunoscut pentru abordarea sa muzicală eclectică, incorporând elemente de folk-rock, reggae, swing şi „finger-picking”. Cu versuri pline de umor, tandreţe şi autoironie, artistul surprinde trăsături ale societăţii noastre. Pentru detalii suplimentare şi pentru a vă bucura de creaţia lui Laurent Louvel, puteţi vizita site-ul său oficial, Laurentlouvel.com.

Alianţa Franceză din Suceava vă oferă oportunitatea de a descoperi şi aprecia originalitatea şi diversitatea abordării muzicale a lui Laurent Louvel în cadrul deja tradiţionalei întâlniri cu muzica franceză „Le chanteur du mois”. Linkul de participare la această activitate online este https://meet.google.com/nkr-pkax-bvq şi este disponibil atât pe adresa de Facebook, cât şi pe site-ul Alianţei Franceze din Suceava. (Comunicat de presă)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI